Знижки для Захисників України! Ваша сміливість надихає! Разом до Перемоги!

Яка АКБ для авто краще?


Різноманітність характеристик автомобільних акумуляторів істотно ускладнює вибір. Можна витратити багато часу на вивчення тонкощів, але інтернет-магазин MIGEL пропонує більш простий вихід. На сайті доступний підбір АКБ по марці авто: досить знайти свою модель в каталозі і вибрати будь-який тип сумісного акумулятора. Процес пошуку в результаті займає кілька хвилин або навіть секунд. Якщо хочеться розбиратися в особливостях - ми розповімо, як робити вибір акумулятора для авто за ключовими критеріями.

Типорозмір і вид АКБ для автомобіля


Саме з цього потрібно починати підбір: немає сенсу заглиблюватися характеристики, якщо елемент банально не поміщається в гніздо. За розмірами вибір АКБ проводять, відрізняючи два формати:

  • Європейський корпус акумулятора.
  • Азіатський корпус акумулятора.

Далі вибір акумулятора для авто здійснюють, орієнтуючись на його склад. Найбільш поширені свинцево-кислотні моделі (зі стандартним електролітом), AGM (з абсорбованим електролітом), а також гелеві GEL (з з загущених електролітом). Який АКБ для авто краще? Гелеві заряджаються швидше і дають більший струм, але їх ціна на порядок вище кислотних. Так що вибір в цьому плані індивідуальний.


Ємність і полярність


Для вимірювання ємності акумуляторів використовують ампер-години. Критерій визначається кількістю часу, протягом якого АКБ може віддавати заданий заряд енергії. Простіше кажучи, чим вище показник - тим довше можна користуватися ресурсом батареї. З іншого боку, його довше буде заряджати генератор.
Для вірного вибору можна звернути увагу на рекомендації або замовити підбір АКБ по автомобілю у представника нашого інтернет-магазину.


Ще одна ключова характеристика - струм холодної прокрутки (пусковий). Від неї залежить, чи зможе акумулятор здійснити прокрутку двигуна - тобто, легко чи відбудеться запуск в «мінус» на вулиці. Ось перелік рекомендованих значень:

Емкость аккумулятора 45 55 60 65 75 85 100 140 180
Средний пусковой ток A EN 400 480 540 640 720 800 830 850 11

Тепер про полярності: вона може бути прямою, зворотної і універсальною:

  • пряма - дві клеми розгорнуті, плюс знаходиться зліва;
  • зворотна - клеми розгорнуті до себе, плюс справа;
  • універсальна - 4 клеми, і розташування плюсів не має значення.

Тип клем і метод кріплення акумулятора


Перерахованих вище характеристик в цілому досить, щоб дізнатися, який АКБ купити для авто і не прогадати з вибором. Але є додаткові тонкощі. одна з них - тип клем. В європейських авто вони стандартні (15 мм плюс, 12 мм - мінус). У деяких азіатських моделях зустрічаються конусоподібні тонкі варіанти. В американських можуть бути клеми з кріпленням під болт.


Наступна характеристика - спосіб кріплення АКБ. Акумулятор можуть фіксувати притискною планкою в верхній частині, за розташовану по довжині або по ширині нижню спідницю. На цей критерій потрібно звертати увагу: трапляється, що модель підходить за всіма параметрами, а зафіксувати її неможливо.


Що стосується критерію «обслуговується» або «без обслуговування» акумулятора - він застарілий. Майже всі сучасні автомобільні АКБ випускають в необслуговуваних варіантах.


У нашому інтернет-магазині ведеться продаж акумуляторів для авто сучасних типів від надійних виробників. Зручний каталог, оптимальні ціни, спеціальна система вибору по марці і моделі, експертна підтримка клієнтів - ключові переваги для наших покупців.


А ще ви можете істотно заощадити на покупці, здавши старий акумулятор: у нас діє програма обміну. Ми знижуємо вартість нової АКБ, роблячи помітну знижку для всіх клієнтів.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Написати відгук
Ім'я
E-mail
Відгук
Рейтинг
Код
captcha
Введіть символи, які ви бачите на зображенні.