Знижки для Захисників України! Ваша сміливість надихає! Разом до Перемоги!

АКБ для легкових автомобілів

АКБ на легкові авто є ключовим елементом, без якого навряд чи вийде запустити двигун транспортного засобу. Існує неймовірна кількість різновидів даних пристроїв, для кожного з яких характерні свої певні особливості. Де купити акумулятор для авто, що він собою являє, а також як його правильно вибрати і не допустити помилок?


Що являє собою АКБ?


Автомобільний акумулятор є пристроєм, який виконує відразу кілька функцій в машині. Вони відповідають за старт і рух транспортного засобу. При цьому абсолютно не має значення тип акумуляторної батареї і її характеристики. Завести двигун без даного пристрою навряд чи вийде. Крім усього іншого, АКБ сприяє харчуванню багатьох електронних гаджетів і пристроїв, що функціонують при вимкненому моторі. Йдеться, наприклад, про магнітоли, відеореєстраторові, електричних стеклопод'емников, якщо вони підключалися до АКБ безпосередньо.


Більшість сучасних легкових автомобілів оснащені безліччю різних гаджетів. Якщо одночасно користуватися реєстраторами, GPS-трекера, протиугінними системами, генератор перестане справлятися з найсильнішою навантаженням. На допомогу в такому випадку приходять акумуляторні батареї.


Як працює АКБ?


Якщо детально вивчити каталог акумуляторів, стане ясно, що принцип роботи всіх цих пристроїв є ідентичним і заснований на електрохімічної реакції окислення свинцю в розчині води і сірчаної кислоти. Коли відбувається розрядка батареї, на позитивній пластині металевий свинець окислюється, на негативній же пластині діоксид свинцю відновлюється.У випадку з зарядкою помітний зворотний процес, а саме, на негативній пластині кількість свинцю зменшується, а на позитивній збільшується металевий обсяг. Більш того, під час розрядки АКБ спостерігається зменшення кількості сірчаної кислоти в електроліті і збільшення кількості води. При зарядці процес змінюється у зворотний бік.


Специфіка вибору АКБ для легкового транспорту


Для багатьох вибір акумулятора для авто може здатися не простим процесом, оскільки різні бренди сьогодні пропонують найширший асортимент продукції. У подібному різноманітті пристроїв не складе труднощів розгубитися, тому важливо ознайомитися з моментами, на яких необхідно робити максимальний акцент, щоб не помилитися при виборі. Для реально грамотного підбору слід з'ясувати параметри по типу:

  • Ємності акумуляторної батареї.
  • Величини пускового струму.
  • Розташуванні клем.
  • Апаратних габаритів.

Вся необхідна інформація, пов'язана з ємністю акумулятора, легко шукається в супровідних буклетах, а також безпосередньо на пристрої. Не варто забувати про те, що мінімальна ємність не завжди задовольняє потреби легкової машини в електроенергії. Тому, щоб уникнути проблем в процесі експлуатації, потрібно підбір батареї, ідентичною попереднього агрегату по ампер.


Як стверджують кваліфіковані фахівці, не менш важливо враховувати показники величини струму холодного пуску, яка безпосередньо впливає на працездатність пристрою незалежно від пори року. Як вибрати акумулятор? Все просто: потрібно аналіз показників, рекомендованих виробником транспортного засобу.


Досвідчені автолюбителі під час підбору також орієнтуються на розташування клем і їх форму. Ці відомості відіграють найважливішу роль, так як у випадку з онлайн підбором акумулятора полярність машини повинна бути ідентична заводським вимогам. Лише тоді власник автомобіля не буде змушений взаємодіяти з проводкою для того, щоб подовжувати дроти.


Важливе значення відіграють і розміри АКБ, оскільки навіть саме мінімальне відхилення від запланованих виробником джерела живлення габаритів нерідко тягне за собою масу неприємностей. Згідно відгуками водіїв, неправильно підібрали батарею за розмірами, апарат просто-напросто неможливо помістити в відведений для нього місце. В іншому випадку це може посприяти замикання електросистем.


Перевірений магазин авто акумуляторів «Мігель» - це одне з кращих місць для покупки АКБ - ключової частини транспортного засобу, без якого воно навіть не зможе поїхати. Багатьох людей цікавить питання, пов'язане з тим, скільки коштує акумулятор на машину? Все залежить від параметрів конкретного пристрою, виробників і багатьох інших нюансів. Якщо у клієнта є додаткові питання, він завжди зможе зв'язатися з менеджерами, які обов'язково допоможуть в підборі кращого варіанту.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Написати відгук
Ім'я
E-mail
Відгук
Рейтинг
Код
captcha
Введіть символи, які ви бачите на зображенні.