Знижки для Захисників України! Ваша сміливість надихає! Разом до Перемоги!

Акумулятор не тримає заряд або чому акумулятор швидко розряджається

Причини чому акумулятор не тримає заряд і як це виправити?

1. Ресурс АКБ повністю вироблений - варто замінити його на новий.

2. Періодичне проведення глибокого розряду та частого недозаряду провокує зростання кристалів на нижній частині негативної пластини. Через це частина батареї, відповідальна за роботу, зменшується. У такому випадку рекомендуємо зарядити акумулятор маленьким струмом, важливо, щоб заряджання мало регулювання напруги і струму, оскільки автоматичний пристрій може не побачити батарею. Також може допомогти процедура циклу сульфатації спеціалізованому обладнанні.

3. Не доливалася вода в батареї з рідким електролітом. Необхідно терміново налити дистильовану воду, після чого встановити пристрій на зарядку. Також потрібно перевірити густину електроліту. Якщо до або після підзарядки рідина темно-каламутна, значить пішов процес опливу активної маси. Це вказує на необхідність придбати автомобільний акумулятор.

4. Якщо АКБ залишили незарядженим на добу та більше. Вирішення проблеми схоже з пунктом 2: рекомендуємо зарядити акумулятор невеликим струмом, важливо, щоб зарядка мала регулювання струму, оскільки девайс з автоматикою може не побачити батарею.

5. При витіканнях струму в електричному обладнанні авто. Рекомендується перевірити все електричне у транспорті.

6. Поломка у регуляторі напруги. В такому випадку батарея може або перезарядитися і кипіти, або повністю не зарядитися і сульфатуватися. Потрібно виміряти напругу: запускайте і прогрівайте двигун, після чого через вольтметр підключайте тестер між "масою" та "+". Підзарядка потрібна у межах 14.1 +/- 0.3В. При показниках напруги менше перегляньте натяг ременя та надійність з'єднань ланцюгів електропостачання.

7. Брудний АКБ може бути причиною витоку струму. Протріть поверхню АКБ 10 процентним нашатирним спиртом або кальцинованою содою, далі просушіть або насухо витирайте її. Таку процедуру потрібно проводити тільки після попереднього від'єднання батареї від зарядки, щоб пробки не були відкриті. Також можна використовувати спеціальний засіб для чищення акумуляторів, який продається у будь-якому автомагазині.

8. Доливався електроліт. Можна викачати невелику частку електроліту та налити замість неї дистильовану воду. Потрібно вирівняти густину банок акумулятора.

9. Якщо вода доливалася з водопроводу. У такому разі потрібна повна заміна деталі. Якщо батарею потрапляє стороння домішка, починають руйнуватися пластини, тому можна замовити акумулятор з доставкою в будь-яке місто України.

10. Можливий виробничий брак деталей. Зверніться до сервісу або магазину, щоб встановити причину шлюбу.

11. Якщо тривалий час були увімкнені фари, сигналізація, інші додаткові опції та обладнання або при їх несправності. Потрібно терміново поставити заряджатися акумулятор.

Будь-яка проблема з нетриманням заряду автомобільної батареї загалом легко вирішується. В окремих випадках буде потрібна повноцінна заміна старої неробочої АКБ на нову. Рекомендуємо відвідати наш магазин акумуляторів, де можна знайти популярних виробників та демократичні ціни.

Купити автомобільний акумулятор у магазині Мігель

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Написати відгук
Ім'я
E-mail
Відгук
Рейтинг
Код
captcha
Введіть символи, які ви бачите на зображенні.