Знижки для Захисників України! Ваша сміливість надихає! Разом до Перемоги!

Чи можна автомобільний акумулятор зберігати вдома

Зміст:

  1. Умови зберігання АКБ
  2. Квартира - ідеально?
  3. Чи небезпечно зберігати акумулятор в квартирі?

Багато автомобілістів, з настанням зими, заганяють машину в гараж, не плануючи нею користуватися до настання тепла. І якщо з самим авто, за умови нормальних умов в гаражі, нічого не трапиться, то виникає питання: а що робити з акумулятором? Як і де його зберігати, і чи можна автомобільний акумулятор зберігати вдома?


Умови зберігання АКБ


Щоб батарея нічого розряджалася і не псувалася поза авто, її потрібно тримати в сухому прохолодному місці. Стандартна рекомендація, не тільки для акумуляторів. А якщо докладніше, то приміщення повинно бути сухим. Що стосується температури, то вона може становити від +10 до +15 градусів Цельсія. Чи не більше і не менше.

Чому так:


Підвищена вологість (наприклад, якщо зберігати в підвалі) - це волога на клемах, яка веде до замикання мікрострумами і швидкого розряду.
Занадто низька температура - швидкий розряд.
Занадто висока температура - сульфатация пластин, відповідно, втрата ємності і розряд. З цієї ж причини слід уникати впливу прямих сонячних променів.


Квартира - ідеально?


Так, за всіма характеристиками зберігання батареї в квартирі - непоганий варіант. А чи можна? Так. Якщо не робити з житлових приміщень склад акумуляторів, знайти безпечне і зручне місце для зберігання. Це може бути комора або тамбур, облаштований балкон, на якому навіть взимку досить тепло і сухо. Звичайно, можна поставити батарею і в житловій кімнаті - нічого страшного не трапиться.

Головне, щоб вона не заважала, не викликала підвищений інтерес домашніх вихованців і маленьких дітей, була досить віддалена від радіатора опалення і захищена від впливу сонячних променів. Але з огляду на те, що при включенні опалення в квартирі температура повітря явно вище 15 градусів, варто пошукати місце прохолодніше. Верхня межа - 20 градусів, але вже при такій температурі починається процес сульфатации пластин. Якщо всього цього дотримуватися, тоді в питанні: чи можна автомобільний акумулятор заряджати вдома і зберігати? Відповідь буде виключно позитивним.

Условия хранения АКБ

Тому, якщо в будинку взимку жарко, оптимальним варіантом може стати засклений балкон або тамбур.

В іншому випадку варто подбати про більш відповідному місці для зберігання. Опалювальний (або хоча б утеплений) гараж, майстерня, склад. Варіантів багато, головне, щоб були дотримані умови зберігання. Тоді можна не турбуватися про стан акумулятора, як мінімум, протягом трьох місяців, а якщо АКБ кальцієвий або гібридний, то про його заряді можна не хвилюватися від 5 до 12 місяців.


Чи небезпечно зберігати акумулятор в квартирі?


Таке питання часто можна побачити на автомобільних форумах. Особливо турбуються ті, у кого є маленькі діти і «всезнаючі» знайомі, просто вражають випарами кислоти і вибухами водню.


Найбільша небезпека - від обслуговуваних акумуляторів, тому що вони вимагають додавання дистильованої води. І в процесі є ризик пролити на себе кислоту, з цілком зрозумілими наслідками (хімічні опіки). Також є небезпека при заряді такої батареї, при перевищенні струму заряду - в цьому випадку відбувається закипання електроліту і його вихлюпування.


Але обслуговуються акумулятори вже давно поступилися місцем малообслуговувані або не обслуговуються. З такими ніяких проблем не виникає, все, що їм потрібно, це нормальні умови зберігання.
Що з випарами кислоти? Їх немає і бути не може, в будь-якому типу акумулятора. Небезпека є при пошкодженні корпусу або необережному поводженні з обслуговується АКБ - електроліт може витекти. Але і в цьому випадку шкода не від випарів, а від самої кислоти. І щоб пошкодити корпус, потрібно вже сильно постаратися. Хоча домашні тварини і маленькі діти на все здатні, тому пам'ятайте стандартну рекомендацію: зберігати в недоступному для них місці.


Свинцеві пари. Ними теж лякають ті, хто зовсім далекий від хімії. Свинцеві пари дійсно шкідливі, але щоб їх отримати, метал потрібно розплавити. Якщо ви не збираєтеся плавити пластини акумулятора у себе на кухні, турбуватися вам не про що.

Взрыв водорода

Вибух водню. Дійсно, при зарядці акумулятора утвориться деяка кількість водню, який в суміші з киснем утворює «гримучий газ». Ось тільки для вибуху ще потрібно відкрите полум'я або іскра, в безпосередній близькості від батареї. В автомобілі АКБ розташований поруч з двигуном, заряд відбувається під час роботи авто ... і ніяких вибухів. Тому побоювання безпідставні, особливо, якщо провітрювати приміщення під час зарядки.


Єдине, що може виникнути, це неприємний запах сірководню. Але кількість газу мізерне, тому все, що потрібно - відкрити кватирку або включити витяжку. Ніякої загрози для здоров'я немає.

Таким чином, можна зберігати автомобільний акумулятор в квартирі? Можна, дотримуючись нескладні рекомендації. Але чи варто це робити, якщо не буде забезпечено оптимальний температурний режим? Вирішуйте самі. Перегріти АКБ так само недобре, як і «заморозити», тому варто підшукати для нього оптимальне місце. А наш інтернет-магазин подбав про те, щоб ви змогли купити акумулятор автомобільний в Україні від відомих брендів за доступною ціною.Ми надаємо виключно справжню продукцію від виробника, яка має всі сертифікати якості. Завжди проведемо консультацію, як правильно зберігати АКБ, щоб він прослужив протягом тривалого часу. Доставляємо товар по всій території України.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Написати відгук
Ім'я
E-mail
Відгук
Рейтинг
Код
captcha
Введіть символи, які ви бачите на зображенні.