Знижки для Захисників України! Ваша сміливість надихає! Разом до Перемоги!

Чи потрібно заряджати новий автомобільний акумулятор?

Кожен автомобіліст знає, що автомобільний акумулятор, встановлений в транспортному засобі, потребує обслуговування. Але далеко не кожен знає, чи потрібно заряджати новий автомобільний акумулятор перед установкою в автомобіль. Давайте ж розберемося в цьому питанні, щоб акумулятор зміг прослужити протягом тривалого часу.


У яких випадках потрібно проводити зарядку нового АКБ?


Більшість власників транспортних засобів навіть не підозрюють, що новий акумулятор потрібно заряджати. І причиною цьому некомпетентність продавців, які стверджують, що батарея була заряджена на заводі, тому нічого додатково робити не потрібно. Природно, виробник заряджає акумуляторну батарею перед відправкою в роздрібну торгівлю, але перед тим як вона дійде до вас, вона може простояти на складах або в магазині не один місяць.


Це призводить до того, що акумулятор розряджається, тому потрібно заряджати новий автомобільний акумулятор. Це неактуально тільки для тих магазинів, в яких персонал регулярно обслуговує акумулятори перед продажем, але це також не завжди може забезпечити потрібний результат. Якщо акумулятор вже встановлений на об'єкті придбання транспортному засобі, то аналогічно потрібно провести зарядку.


Дивимося на дату виробництва

У разі, коли акумулятор добирався до кінцевого покупця більше півроку, тоді його однозначно потрібно заряджати за допомогою зарядних пристроїв перед експлуатацією. Незважаючи на той факт, що термін зберігання у більшості АКБ становить один рік, не рекомендується купувати батареї, які були випущені більше 6 місяців тому. Термін експлуатації кислотних акумуляторів починається з моменту затоки в нього електроліту. Оцінити рівень заряду ви можете за допомогою вольтметра.


У повністю заряджених акумуляторних батареях рівень напруги становить від 12,6 до 12,9 вольта. Якщо напруга менше 12,5 вольт, тоді потрібно обов'язково підзарядити перед експлуатацією. Якщо АКБ сильно розряджений і напруга до 11,9 вольт, тоді потрібно провести повну зарядку. Але якщо ви побачили такий заряд в магазині, тоді краще буде відмовитися від покупки подібного акумулятора. Тепер ви знаєте, коли потрібно заряджати автомобільний акумулятор не обслуговуються.


Чим небезпечна установка незарядженого акумулятора?


Досить часто автомобілісти встановлюють не заряджений до кінця автомобіль і буквально через кілька днів виникають проблеми. Якщо АКБ тривалий час зберігався в повному обсязі заряджений, то частково пластини могли покритися сульфатом і заряд генератора не може провести очищення пластин. Не завжди генератор здатний самостійно зарядити акумуляторну батарею, тому що крім акумулятора, в транспортному засобі є багато і інших споживачів струму. Короткий заїзд на повному обсязі зарядженому авто може його остаточно «вбити».


Особливості зарядки нового акумулятора


При зарядці нового АКБ потрібно використовувати зарядний, яке підходить під тип обраної батареї, дотримуючись інструкції по експлуатації. Зазвичай зарядка відбувається без втручання користувача, тому тепер не потрібно думати, як правильно проводити зарядку нового АКБ.


Чи потрібно повністю розряджати автомобільний акумулятор перед зарядкою? Якщо новий акумулятор розряджений тільки частково, то потрібно тільки зарядити будь-яким зарядним пристроєм. Під час зарядки сила струму знизиться до 200-300 мА, після чого зарядка буде вважатися закінченою.


Як бачите, новий акумулятор не завжди виявляється повністю зарядженим, тому обов'язково проводите перевірку АКБ, а ще краще - довіряйте тільки магазинам, які дорожать своєю репутацією. Вони ніколи не продадуть вам розряджений акумулятор, якщо дорожать своєю репутацією.


Купити автомобільний акумулятор в інтернет-магазині "MIGEL"


Тепер для того щоб придбати надійне джерело живлення для авто, не потрібно годинами ходити по магазинах, ви можете купити автомобільний акумулятор в інтернет-магазині "MIGEL", де вашій увазі буде надано широкий асортимент акумуляторів для легкових і вантажних авто. Ми співпрацюємо виключно з перевіреними постачальниками, тому на віртуальних полицях інтернет-магазину тільки сертифікована продукція, яка приємно здивує рівнем якості. Ми продаємо «свіжі» АКБ, що виключає можливість покупки розрядженою батареї. Якщо будуть труднощі під час вибору, можете розраховувати на підтримку нашого менеджера-консультанта.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Написати відгук
Ім'я
E-mail
Відгук
Рейтинг
Код
captcha
Введіть символи, які ви бачите на зображенні.