Знижки для Захисників України! Ваша сміливість надихає! Разом до Перемоги!

Повербанк з автомобільного акумулятора

Постійні блекаути в країні змушують українців існувати за умов виживання без світла, зв'язку, води та тепла. Не кожен може собі дозволити купити незалежну систему для опалення та світла, адже їхня ціна досить висока. Автомобільний акумулятор для безперебійника – це реальна можливість гарантувати своїм близьким тепло під час вимкнення.

Втім, існують і демократичні бюджетні варіанти виходу із ситуації, які доступні громадянам України. У той же час, таке рішення обійдеться без вузькоспрямованих умінь та знань спеціаліста. Також немає потреби змінювати проводку в житловому приміщенні.

Далі ми детально поговоримо про ефективну комбінацію стандартного АКБ та найпростішого інвертора для перетворення енергії. Подібна комбінація надасть змогу отримати електроенергію на тривалий період. Особливо якщо враховувати потужність механізму під індивідуальні потреби. А безперебійник для котла постійно контролює напругу мережі і, при необхідності, переходить в автономний режим.

Як зібрати домашній повербанк своїми руками: автомобільний АКБ та інвертор

Насамперед необхідно чітко розписати стандартні поняття, про які слід знати. Це допоможе швидко зрозуміти, як усе має працювати.

У цілому нині, стандартна батарея - одне із самих елементарних методів добути елементи заощадження величезної ємності. Методика підбору такого АКБ не надто складна: немає необхідності в дорогих акумуляторах високої якості, що підійшов би на машину. У ситуації умови його використання максимально прості. Головне – щоб було достатньо ємності (що ми поговоримо пізніше)

Не секрет, що в середньому акумулятори для машини дарують напругу 12V. Цього кардинально не вистачає для обслуговування звичайних потреб для дому, оскільки потрібно 220V для нормальної роботи. Тому до батареї підключити щось просто не можна. Акумулятор для котла – який краще вибирати потужніше, так само розрахований на створення повербанку. Для цього потрібний інвертор - такий пристрій, який здатний перетворити напругу з 12V на 220V.

Такі пристрої можуть мати різні ціни, залежно від їх можливостей і додаткових опцій. Інвертор видаватиме 220V, даруючи можливість використовувати побутові пристрої (лампи, ноутбуки, електрочайники, у деяких випадках навіть телевізори або холодильники). Важливо, щоби на все вистачало потужності. Але все ж таки виникає логічне питання: а як буде з'являтися заряд у батареї для авто, від якого повинна загоюватися весь наступний механізм?

Можна назвати дві основні відповіді.

Варіанти дорогих перетворювачів нададуть шанс зарядити і сам АКБ у ті моменти, коли вдома є світло. Якщо говорити про дешеві пристрої, то простіше додатково придбати ще один компонент - зарядку для батареї від мережі. Багато власників транспортного засобу вже мають її, тому що нерідко доводиться стикатися із потребою зарядки АКБ авто в зимовий сезон або після тривалого простою.

Саме час розпочати розмову про добір певних комплектуючих майбутнього механізму.

Який автомобільний АКБ краще вибрати

Насамперед, якщо у вас є будь-який автомобільний акумулятор для інвертора, навіть той, яким вже давно не користувалися, можна пробувати з нього зібрати потрібний механізм. Зрозуміло, від старої батареї не варто чекати багато чого, оскільки вона може бути слабкою, такою, що не зможе зарядити кілька пристроїв. Вона може швидко розряджатися, а значить толку від неї мало. Але навіть такий варіант може суттєво полегшити життя у непередбаченій ситуації. З системи хоча б трохи можна забезпечити своє житло світлом у похмурий період. А потім може з'явитися можливість придбати акумулятор якісніше. Автомобільний акумулятор можна купити Київ можна в інтернет-магазині «Мігель»

Якщо збірка домашнього повербанка починається з купівлі АКБ, рекомендується віддавати перевагу пристрою з великою ємністю, нехай і певною мірою на шкоду пусковому струму.

Вартість одних батарей може бути вищою, оскільки вони гарантують потужний пусковий струм. Його достатньо, щоб запустити потужні двигуни машини. Однак для створення системи живлення вдома подібна опція не буде потрібна. Насамперед варто звертати увагу на важливий показник – ємність АКБ. Вона вимірюється в амперах помножених на годину (А*год). Рекомендується купити акумулятор із ємністю мінімум у 70-75 А*ч

На даний момент вартість подібної автомобільної батареї в Україні починається від 3 тисяч грн

Яка потрібна зарядка для автомобільної батареї

Тут також не потрібні локальні знання, оскільки зарядні пристрої на батарею на авто працюють за дуже простим принципом. Їх варто підключити до мережі (зрозуміло, коли вдома є електрика) і накинути клеми на АКБ. Залишається лише чекати.

Подібні зарядки здатні видавати лише 6V-12V або 12V-24V. Краще вибирати саме другий варіант, так як він сприяє швидкій зарядці елемента.

 На даний момент ціна аналогічної зарядки для батареї стартує від 1400 гривень.

Який інвертор підібрати

Важливо розібратися у типах перетворювачів напруги. Інверторів існує чимало, і спочатку може здатися, що зрозуміти, як все працює важко. Однак все, що необхідно знати для простого базового розуміння – кілька основних факторів.

Потужність інвертора

Велика номінальна потужність означає, що одночасно вийде кілька пристроїв. Потужність споживання вказана на етикетці електричної техніки. Рекомендується розраховувати певний запас потужності. Далі достатньо вибрати інвертор від автомобільного акумулятора, що підходить за потужністю, що зможе видати необхідну.

Рознімання інвертора

Є інвертори разом з парою розеток, що робить їх універсальним продуктом для використання як подовжувач/розгалужувач. Одні моделі навіть оснащені спеціальними роз'ємами під USB. Тому можна заряджати пристрої без використання розетки, що може стати в нагоді для девайсів, що працюють від вилки.

Може зарядити АКБ ?

Дорогі моделі перетворювачів дозволяють зарядити АКБ від домашньої мережі, коли є світло. Так можна не використовувати марно зарядне для батареї.

 

Доступні інвертори, які просто допомагають перетворити автомобільну батарею на самостійну енергосистему для будинку, мають ціну приблизно 2-4 тисячі гривень. Але при цьому варто заздалегідь підготуватися до необхідності підключити одразу кілька пристроїв різної потужності, тому потрібно купити інвертор з потужністю мінімум 3000-4000Вт. Його вартість розпочинається від 7000 тисяч гривень. Магазин акумуляторів Migel пропонує відвідати електронний каталог з актуальними товарами.

Повербанк для дому з батареї на машину зробити досить легко і не так затратно, якщо використовувати перелічені вище поради. А автомобільний акумулятор купити на будь-який бюджет системи можна в нашому інтернет-магазині «Мігель». Ознайомтеся з актуальним каталогом та залишайте замовлення через спеціальну форму на сайті. Ми працюємо, щоб радувати наших клієнтів та допомагати їм!

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Написати відгук
Ім'я
E-mail
Відгук
Рейтинг
Код
captcha
Введіть символи, які ви бачите на зображенні.