Знижки для Захисників України! Ваша сміливість надихає! Разом до Перемоги!

Типы зарядных устройств для автомобильного аккумулятора

На вітчизняному ринку представлені різні типи зарядних пристроїв для автомобільного акумулятора, які глобально можна розділити на імпульсивні і трансформаторні. При цьому трансформаторні зарядні пристрої потроху йдуть з ринку, поступаючись місцем інноваційним, компактним, безпечним і «розумним» імпульсивним аналогам. Розглянемо з вами три основні різновиди автомобільних зарядних пристроїв для автомобільних акумуляторів.


Пуско-зарядний пристрій АКБ

Цей вид зарядного пристрою користується високою популярністю серед автомобілістів в Україні. Назва даного зарядного пристрою вже говорить про те, для чого потрібен прилад. Якщо ви планово проводите зарядку АКБ і підтримуєте його в нормально стані - це тільки плюс, але що якщо раптовий сильний мороз знерухомила ваш автомобіль, а знімати і заряджати батарею надто довго.


У цьому випадку ідеальним рішенням стає пуско-зарядний пристрій, який дозволяє в мінімальні терміни підготувати транспортний засіб до запуску. За принципом роботи він нагадує звичайне «прикурювання». Але на відміну від нього, подібна процедура абсолютно безпечна для бортової електроніки транспортного засобу.


Зарядно-відновне пристрій для автомобільного акумулятора


При розрядці акумулятора, пластини зі свинцю природним чином сульфируют. Під час зарядки, в першу чергу, починають утворюватися різні активні речовини. Якщо експлуатація проводиться в нормальних умовах, тоді пластини тільки частково покриваються дрібнокристалічним сульфатом, велика частина яких зникає під час зарядки. Якщо ж експлуатація проводиться неправильно, тоді з'являється крупнокристаллический сульфат свинцю, який нікуди не дівається під час зарядки. Це призводить до значного погіршення техніко-експлуатаційних властивостей зважаючи на зниження майданчика активної поверхні.


Аналізованих нами зарядний пристрій за рахунок різних технічних рішень і алгоритмів, здатне рятувати електроди від сульфату свинцю, відновивши початкові характеристики. Деякі моделі мають спеціальні розрядні ланцюга, які чергують в різних поєднаннях різких короткочасних імпульсів розряду і заряду, а зарядно-відновне пристрій для акумуляторів авто допомагає частково провести відновлення характеристик батареї, які впали через сульфацил пластин.


Компенсаційна зарядний пристрій для акумулятора авто


Цікава різновид зарядних пристроїв. Досить часто для досягнення напруги ланцюга постійного струму на 24V, доводиться використовувати відразу дві АКБ, які з'єднані послідовно. За правилами заряду відразу декількох батарей, рівень заряду і характеристики на обох батареях повинен бути аналогічним. Тільки такий підхід дозволяє виключити перезаряд однієї батареї і неповний заряд на інший батареї. Через різницю в заряді під час експлуатації один з акумуляторів буде отримувати непоправної шкоди.


Уникнути подібного результату дозволяє компенсаційна зарядний пристрій, який працює максимально просто: прилад починає перекачувати заряд з акумулятора з великою напругою на акумулятор, де менша напруга. Тільки після того як заряд на двох батареях зрівняється, прилад закінчить роботу. Завдяки подібному приладу можна значно підвищити термін служби АКБ, що працюють в зв'язці.


Це ключові різновиди зарядних пристроїв для АКБ, не рахуючи стандартні імпульсивні ЗУ, призначені тільки для заряду батареї.


Де купити недороге зарядний пристрій для автомобільного акумулятора?


У нас в інтернет-магазині ви можете купити недорогий зарядний пристрій для автомобільного акумулятора будь-якого типу. Ми співпрацюємо виключно з перевіреними виробниками, що гарантує високу якість обладнання, виключаючи будь-яку шкоду для АКБ. Якість продукції підтверджують відповідні сертифікати якості.


Якщо у вас виникнуть труднощі під час вибору, можете розраховувати на підтримку менеджера-консультанта, який зможе підібрати оптимальне рішення, враховуючи ваші побажання і цілі. Безпосередньо співпрацю з виробником сприяє тому, що ви зможете купити зарядний пристрій автомобільного акумулятора за цінами на 10-15% нижче, ніж в мережевих магазинах. Доставка в будь-яку точку України.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Написати відгук
Ім'я
E-mail
Відгук
Рейтинг
Код
captcha
Введіть символи, які ви бачите на зображенні.