Знижки для Захисників України! Ваша сміливість надихає! Разом до Перемоги!

Купити акумулятор - легко або складно?

На перший погляд здається що купити акумулятор в наш час не складає ніяких труднощів. Існує безліч стаціонарних магазинів в кожному місті і селищі, велика кількість інтернет-магазинів, які пропонують доставку прямо до Ваших дверей. А ще, всіма відомі пункти прийому відпрацьованих джерел живлення, які замість старої моделі пропонують придбати нову зі знижкою. Але чи все так просто як здається на перший погляд?


Якщо Ви раніше стикалися з заміною акумуляторної батареї, або непогано розбираєтеся в таких питаннях, то найімовірніше, для Вас це не проблема - піти і купити акумулятор в найближчому магазині. Але більшість автолюбителів не намагається розбиратися в технічних моментах свого автомобіля, вважаючи за краще експлуатувати його без будь-яких знань. Тим більше, існування такої кількості ремонтних майстерень цьому сприяють.


Ми склали список критеріїв на які варто звертати увагу при покупці акумуляторної батареї:

  • Ємність Ah (ампер / год);
  • Пусковий струм А (ампер);
  • Розташування клеми R / L (права / ліва);
  • Розмір в мм (в міліметрах).

Почнемо з ємності, яка як Ви вже зрозуміли, вимірюється в ампер / годинах, а на корпусі АКБ позначена як Ah. В першу чергу, при покупці акумулятора, варто звернути увагу саме на цю характеристику. Ємність демонструє кількість енергії яке буде віддавати джерело живлення при повному заряді. Найбільш правильним рішенням буде - звернутися в сервісний центр і дізнатися у фахівців яка ємність заводської моделі акумулятора для Вашого автомобіля. Отримавши відповідь, Ви можете з упевненістю вибирати модель з таким же показником.


Від сили пускового струму безпосередньо залежить наскільки швидко заведеться ваш автомобіль. Цей показник демонструє максимальну силу струму, яка необхідна для запуску холодного двигуна. Варто враховувати середню температуру повітря в Ваших широтах, адже чим нижче температура повітря, тим більше струму потрібно для запуску. Не поспішайте брати АКБ з максимальною силою струму, адже не кожному автомобілю це підійде. Радимо вибирати модель в межах +100 А до заводського показником.


Ми сподіваємося що з розташуванням клеми у Вас не виникне жодних труднощів. Тут все елементарно - розгорніть акумулятор клемами до себе, якщо + знаходиться по праву руку, значить Вам потрібен АКБ з правим плюсом (R), в зворотному випадку + може бути зліва, значить Вам потрібно купити акумулятор з позначкою (L).
Розмір джерела живлення повинен відповідати призначеному місця під його установку. Найчастіше цей показник зазначений в міліметрах, що не складе для Вас праці - виміряти його розмір рулеткою. Проробивши така проста дія, у Вас буде точний розмір під який можна підібрати нову модель.


Ми не стали включати в список критеріїв такий показник як «бренд», адже не завжди відома марка і висока вартість свідчить про кращій якості. При виборі АКБ працює незмінне правило «золота середина», що дозволить Вам підібрати необхідну модель за своїми характеристиками і не переплатити.


Сподіваємося що наша стаття допомогла розібратися в такому непростому питанні. Володіючи необхідною інформацією і слідуючи простим, але дієвим порад, Ви зможете купити акумулятор, який буде ідеально підходити для Вашого автомобіля.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Написати відгук
Ім'я
E-mail
Відгук
Рейтинг
Код
captcha
Введіть символи, які ви бачите на зображенні.